Venäjälle matkustaessasi tarvitset:

VOIMASSAOLEVA PASSI

Passin on oltava voimassa 6 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä oltava ainakin kaksi tyhjää sivua viisumia haettaessa.

VIISUMI

Useimpien maiden kansalaiset tarvitsevat Venäjälle matkustaessaan viisumin, jota ei voi hakea rajalla. Viisumia on haettava ennen matkaa. Viisumin voit hakea kätevästi ja halvalla www.venajanviisumi.fi sivustolta.

MAAHANTULOKORTTI

Venäjälle tultaessa matkustaja joutuu täyttämään rajalla maahantulokortin, jossa on juokseva numerointi, joten sitä ei voi täyttää etukäteen. Tämä kortti on säilytettävä koko matkan ajan ja se on rekisteröitävä Venäjän viranomaisten (OVIR, Office of Visa and Registration) sähköiseen tietokantaan 72 tunnin kuluessa maahantulosta (poislukien yleiset vapaapäivät ja pyhät) joko hotellissa tai matkanjärjestäjän toimistossa. Hotellissa majoituttaessa hotelli suorittaa rekisteröinnin automaattisesti. Mikäli et yövy hotellissa matkalla kalastusleirille, matkanjärjestäjän henkilöstö hoitaa rekisteröinnin. Rekisteröintiä ei tarvitse suorittaa itse.

TULLISELVITYSLOMAKE (tarvittaessa)

Tulliselvityslomake kannattaa täyttää maahan saavuttaessa ja maasta poistuttaessa, mikäli mukana on rahaa tai muuta arvokasta omaisuutta 3000 – 10 000 USD arvosta. Esimerkiksi viedessäsi oman autosi rajan ylitse tarvitset tulliselvityslomakkeen. Etukäteen täytetty tulliselvityslomake nopeuttaa rajan ylittämistä.Olisi suositeltavaa että käytettävä lomakepohja olisi venäjänkielinen, koska tullivirkailija ei aina ymmärrä englanninkielistä lomakeversiota ja saattaa hylätä sen.

Matkustusasiakirjat Venäjälle